Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girizgâhine yardımcı olacaktır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi gestaltlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Madde 3- Kaçış merdiveni konstrüksiyonnın dışında kalabilir. Ancak bununla alakadar uyulması müstelzim birtakım kurallar mevcut. örneğin; bir kuruluşnın yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden şu denli ise yapı dışına yalınlık merdiven kuruluşlmasına ruhsat verilmemektedir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha nazikçe gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı karınin sac sözınlığı 1.0 mm yahut henüz çarliston kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı vesair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara icat etmek mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik takkadak kapının suhuletle açılması için kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseriyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 sayaç ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden mirlamışsa hariçya, dışarıdan mebdelamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve birey-varlık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.

Meydanında uzman ve sertifikalı referansçılarımızın katkıları ile her projeye yönlü yangın merdiveni üretimi gestaltlabilmektedir.

Yangın bapları, yangın eminği kucakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları için temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile müteallik kesif sorulan sorular ve cevapları:

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın çıbanlayınca ortaya çıdem esrarın ve mürtefi ısının hariçarı çıkmasını önlemek derunin kapının sapa muhkem kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangına karşı güvende geçirmek üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, kritik anda insanların sevimli emniyetliğini temin etmek üzere kapı kasası ve kullanılan başka aksesuarlarıyla emniyet oluşum etmekteyiz.

Ancak, yangın kapısı satıcıları arasında eder farklılıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, birebir fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler faik fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane üzere yapılarda yangın kapısı yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, daha çatı dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duyarlı davranılmalıdır.

Yangın sırasında güvenliğin sağlamlanması ve şayeste şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bâtınin kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar güvenli şekilde binanın vazgeçme edilmesine imkân tanılamar.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page